Hovězí maso z vlastního chovu

Naše rodina se věnuje chovu francouzských masných plemen "Limousin" a "Blond d`aquitaine" na statku v Hlásné Třebani.  Na konci roku 2020 se nám podařilo dokončit realizaci vlastní faremní bourárny, což byla naše mnohaletá představa - prodávat vlastní produkci přímo spotřebiteli.

Porážka probíhá na námi vybraných jatkách s kompletní veterinární prohlídkou. Po vychlazení jsou hovězí čtvrtě dopraveny naším chladícím přívěsem do naší bourárny. Zde je maso uchováno ve visu v chladícím boxu a zpracováno do vakuovaných balíčků.

HOVĚZÍ MASO

Nabídka hovězího masa z vlastního chovu francouzských masných plemen

Jak je možné maso objednat a vyzvednout?
Hovězí porážíme a bouráme každé cca 3-4 týdny. Do půlky léta máme přestávku na výrobu krmení. Objednat je možné na konkrétní termín přes formulář na těchto stránkách, osobně či telefonicky. Výdej je standardně u nás na statku v Hlásné Třebani - obvykle v sobotu dopoledne. Individuálně je možné se domluvit jinak či na rozvozu. Platba je možná v hotovosti, kartou nebo pomocí QR z mobilního bankovnictí. 

Nejbližší termíny najdete na objednávkovém formuláři na linku výše

Gastro balíček - cca 8-10 kg
Maso je vakuované po jednotlivých druzích a dané do papírové tašky - gastro balíčku. V tašce je vždy cca 10 kg masa - 2x balíčky zadního - cca 3,5 kg,  2 předního  - cca 3 kg, přední s kostí cca 1,5 kg, kosti na vývar, hovězí ořez cca 1 kg. Takový balíček podle váhy vyjde okolo 1900-2100 Kč.

265 Kč / kg

Malý gastro balíček- cca 4-5 kg
Menším balíčkem se snažíme vyjít vstříc menším strávníkům či těm, kteří chtějí maso od nás ochutnat poprvé. Obsahuje cca 4-5 kg masa. Takový balíček podle váhy vyjde cca 900-1100 Kč

285 Kč / kg

+ Roštěná
Roštěná je na objednání - rezervaci extra k gastro balíčku. Váha balíčku je obvykle 1,1-1,3 kg.

545  Kč / kg

+ Svíčková 
Svíčková je na objednání - rezervaci extra k gastro balíčku. Váha balíčku je obvykle 0,8-1,8 kg. 

895 Kč / kg

Ostatní

V nabídce na místě obvykle máme 
- Hovězí pupek 
- Zadního, předního navíc
- hovězí oháňku
- hovězí držky, srdce

Můžete se zeptat i na ořez či lůj pro své zvířecí miláčky.

na místě dle nabídky

Proč děláme gastro balíčky? 

Gastro balíček je ideální pro ty co doma rádi z hovězího vaří. Naše zákazníky osobně známe a pravidělně se k nám vrací. Jsou to naši sousedé a přátelé. 
V každém balíčku je proporčně zastoupeno maso z celého kusu. Snažíme se o to, aby každý balíček byl hezky sestaven a usnadnit práci hospodyňkám s dalším zpracováním. Zavakuované balíčky popisujeme dle jednotlivých svalů. Z hovězího zadního jsou to dva balíčky, které se v každé tašce mohou lišit. Někdy je to květová špička, vrchní či spodní šál z kýty, zadní ořech či váleček. Z hovězího předního jsou to dva balíčku, které mohou být krk, hrudí, loupaná plec či kližka. Do mletého masa přidaváme více zadního masa.

Dle zkušenosti našich zákazníků jeden gastro balíček masa (10 kg) spořádá čtyřčlená rodina do 1-2 měsíce vaří-li hovězí 1-2x týdně. 

Zavakuované maso vydrží v dobré lednici řádově týdny a vše se dá zamrazit. Kosti na polévku doporučujeme zpracovat ihned nebo zamrazit. Doporučujeme zpracovat do jednoho týdne nebo zamrazit.
Po zavakuování maso "pustí" štávu a ztmavne. Po rozbalení stačí maso osušit a počkat cca 20min maso zpátky krásně zčervená. 

HOVĚZÍ MASO Z DOMÁCÍ PORÁŽKY