Hovězí maso z vlastního chovu
Naše rodina se věnuje chovu francouzských masných plemen "Limousin" a "Blond d`aquitaine" na statku v Hlásné Třebani. Na konci roku 2020 se nám podařilo dokončit realizaci vlastní faremní bourárny, což byla naše mnohaletá představa - prodávat vlastní produkci přímo spotřebiteli.
Porážka probíhá na námi vybraných jatkách s kompletní veterinární prohlídkou. Po vychlazení jsou hovězí čtvrtě dopraveny naším chladícím přívěsem do naší bourárny. Zde je maso uchováno ve visu v chladícím boxu a zpracováno do vakuovaných balíčků.
HOVĚZÍ MASO
Nabídka hovězího masa z vlastního chovu francouzských masných plemen
Jak je možné maso objednat a vyzvednout?
Hovězí porážíme a bouráme každé cca 3-4 týdny. Do půlky léta máme přestávku na výrobu krmení. Objednat je možné na konkrétní termín přes formulář na těchto stránkách, osobně či telefonicky. Výdej je standardně u nás na statku v Hlásné Třebani - obvykle v sobotu dopoledne. Individuálně je možné se domluvit jinak či na rozvozu.
Platba je možná v hotovosti, kartou nebo pomocí QR z mobilního bankovnictí.
Nejbližší termíny najdete na objednávkovém formuláři na linku výše
Gastro balíček - cca 8-10 kg
Maso je vakuované po jednotlivých druzích a dané do papírové tašky - gastro balíčku. V tašce je vždy cca 10 kg masa - 2x balíčky zadního - cca 3,5 kg, 2 předního - cca 3 kg, přední s kostí cca 1,5 kg, kosti na vývar, hovězí ořez cca 1 kg. Takový balíček podle váhy vyjde okolo 1900-2100 Kč.
265 Kč / kg
Malý gastro balíček- cca 4-5 kg
Menším balíčkem se snažíme vyjít vstříc menším strávníkům či těm, kteří chtějí maso od nás ochutnat poprvé. Obsahuje cca 4-5 kg masa. Takový balíček podle váhy vyjde cca 900-1100 Kč
285 Kč / kg
+ Roštěná
Roštěná je na objednání - rezervaci extra k gastro balíčku. Váha balíčku je obvykle 1,1-1,3 kg.
545 Kč / kg
+ Svíčková
Svíčková je na objednání - rezervaci extra k gastro balíčku. Váha balíčku je obvykle 0,8-1,8 kg.
895 Kč / kg
Ostatní
V nabídce na místě obvykle máme
- Hovězí pupek
- Zadního, předního navíc
- hovězí oháňku
- hovězí držky, srdce
Můžete se zeptat i na ořez či lůj pro své zvířecí miláčky.
na místě dle nabídky
Proč děláme gastro balíčky?
Dle zkušenosti našich zákazníků jeden gastro balíček masa (10 kg) spořádá čtyřčlená rodina do 1-2 měsíce vaří-li hovězí 1-2x týdně.
Zavakuované maso vydrží v dobré lednici řádově týdny a vše se dá zamrazit. Kosti na polévku doporučujeme zpracovat ihned nebo zamrazit. Doporučujeme zpracovat do jednoho týdne nebo zamrazit.
Po zavakuování maso "pustí" štávu a ztmavne. Po rozbalení stačí maso osušit a počkat cca 20min maso zpátky krásně zčervená.